Marilyn Monroe - XX amžiaus legenda.

Komentarų nėra
Tikriausiai kiekvienas iš mūsų girdėjo apie vieną įžymiausių XX amžiaus kino žvaigždžių Marilyn Monroe, tačiau nei nežinote jos istorijos, tiesa? Taigi, šį kartą nusprendžiau parašyti apie šią neparastą moterį, kuri per savo gyvenimą pasiekė iš tikrųjų daug, o viskas tik dėl to, kad įdėjo tam daug darbo bei pastangų.

Marilyn Monroe - kaip ir minėjau viena įžymiausių XX amžiaus kino žvaigždžių, sekso simbolis bei pop kultūros ikona.


Keli faktai apie Marilyn :

  • Jos tikras vardas ne Marilyn Monroe, o Norma Jeane Mortenson. Ji pakeitė savo vardą tada, kai ji pasirašė 6-mėnesių kontraktą su 20th Century Fox. Daugeliui ji priminė Marilyn Miller, todėl jai buvo pasirinktas būtent šis vardas, o pavardę ji pasiėmė nuo savo senelės ir tapo Marilyn Monroe!
  • Marilyn iš tikrųjų ne blondinė, ji persidažė plaukus, kai pasirašė sutartį su kompanija The Blue Book, jai buvo pasakyta, kad ieškoma modelių su šviesiais plaukais.
  • Ji buvo ištekėjusi net 3 kartus! Tačiau du iš jos santuokinių net nepasirodė jos laiduotuvėse. Jas surengė Joe DiMaggio ( trečiasis jaunikis ), kuris net dvidešimt metų po jos mirties 3 kartus į savaitę nešiojo jai ant kapo po 6 rožes. DiMaggio skirtingai nei kiti du jos vyrai niekada neskelbė žurnalistams jos asmeninio gyvenimo detalių, bei neaptarinėjo jų santuokos! Panašu jis iš tikrųjų labai mylėjo Marilyn.
  • Nesutarimai su antruoju vyru DiMaggio prasidėjo po scenos fime, kai jos sijonas pakyla į viršų. Praėjus 274 dienoms po jų vestuvių, Marilyn padavė dokumentus skyryboms, dėl "moralinio smurto, kurį jai teko patirti"
  • Sklido daugybė gandų, kad ji turėjo romaną su Džonu Kenedžiu arba jo broliu Robertu, arba net su dvejais Kenedžiais!!
MARILYN MONROE ISTORIJA.

Marilyn gimė Los Andželo ligoninėje 1926 metais birželio pirmąją, ji buvo trečiuoju vaiku šeimoje. Jos mamos vardas Gladys Pearl Baker, o pati buvo pakrikštyta Norma Jean vardu. Tėvas jos mamą paliko, todėl ji niekada jo nepripažino.
Būdama 9-nerių ji buvo išsiųsta į vaikų namus. Vėliau gyveno pas tetą Grace McKee. 1942 metais būdama vos 16 ji ižtekėjo už James Doughtery, tik dėl to, kad negrįžti į vaikų namus. Santuoka trūko vos 4 metus, kai Norma nusprendė pradėti karjerą.
Norma gyveno pas anytą ir įsdarbino fabrike. Jos darbas buvo tvarkyti lektuvų detales bei tikrinti parašiutus. Tuo metu ją nufotografavo žuranlui Yank armijos fotografas David Conover. Jis ją padrąsino pradėti modelio karjerą. Tada ji pasirašė sutartį su modelių agentūra The Blue Book. Būtent tada jai teko persidažyti į šviesesnius plaukus.

Pirmoji Marilyn nuotrauka žuranalui Yank,
 po kurios ji nusprendė siekti modelio karjeros.

Po, kurio laiko Norma tapo sekmingiausiu agentūros modeliu, jos nuotraukos puošė daugelių žuranalų viršelius. 1946 ją susidomėjo Ben Lyon, 20th Century Fox vadovas. Norma pasirašė 6 mėnesių kontraktą su kampanija.
Tada buvo susitarta dėl jos vardo pakeitimo. Kaip ir minėjau ji gavo Marilyn vardą dėl panašumo į Marilyn Miller, o pavardę pasiėmė pas senelę. Ji nusifilmavo Scudda Hoo! Scudda Hay! ir Dangerous Years 1947 metais, tačiau kontraktas nebuvo atnaujintas todėl ji ir vėl grįžo prie modelio darbo. Vėliau pozavo nuoga.
Po metų ji pasirašė sutartį su Columbia Pictures, susipažino su studijos dramos mokytoja Natasha Lytess, kuri ją kleletą metų mokė aktorystės. Nusifilmavo mažo biudžeto miuzikle Ladies Of The Chorus, tačiau filmas nebuvo vienas iš sekmingiausių, todėl kontraktas nebuvo atnaujintas. Vėliau ji gavo mažą vaidmenį filme Love Happy ( 1949 metais ) ir sužavėjo prosiuserius, kurie ja išsiuntė į Niujorką dalyvauti filmo reklaminėje kampanijoje.
Po šio filmo ji susidomėjo agentas Johny Hyde, kuris sutiko dirbti su ja. Vėliau ji suvaidino dar keliuose filmuose, kurie sulaukė daug dėmesio. Po dar kelių vaidmenų ji pasirašė 7 metų sutartį su kampanija 20th Century Fox.
Monroe įstojo į Kalifornijos universitetą studijuoti literatūrą bei meną ir nusifilmavo dar keliuose filmuose.  1951 m. ji buvo dvidešimt trečiosios Oskarų teikimo ceremonijos vedėja.

VĖLESNĖ KARJERA

1952 m. kovą Monroe pateko į skandalą, kai viena iš ankstesnių jos nuogos fotografijų buvo publikuota kalendoriuje. Marilyn viename interviu pripažino fotografavusis nuoga, tačiau viskas buvo dėl to, jog ji neturėjo pinigų susimokėti buto nuomai.
Pirmą kartą ant žurnalo viršelio ji pasirodė 1952 m. balandį. Tai buvo Life žurnalas, kuriame buvo straipsnis apie jos liūdną vaikystę. Tada ji pradėjo susitikinėti su beisbolo žaidėju Joe DiMaggio. Tai taip pat susilaukė didelio spaudos dėmesio.
Vėliau buvo išleisti dar keturi Monroe filmai. (Clash by Night, Don’t Bother to Knock, Monkey Business, Niagara, 1952 m.) Jie susilaukė daug dėmesio bei kritikos. Buvo aptarinėjama tiek jos apranga, tiek vaidyba. 1953 m. gruodį Marilyn buvo ant pirmojo Playboy viršelio, o žurnale buvo galima rasti 1949 m. darytas jos nuogos fotografijas.

KARJEROS VIRŠŪNĖ

Vienas sėkmingiausių jos suvaidintų filmų buvo Džentelmenai renkasi blondines. Marilyn suvaidino Lorelei Lee, aukso medžiotoją, dainininkę ir šokėją. Antras pagrindinis vaidmuo atiteko Jane Russel.
Kitas filmas Diamonds Are a Girl‘s Best Friend tapo jos vizitine kortele. How to Marry a Millionaire – komedija apie tris modelius, kurios ieškojo turtingo vyro. Jame Marilyn vaidino su Betty Grable ir Lauren Bacall. Filmo režisierius – Jean Negulesco.
Šio laikotarpio filmuose Marilyn vaidino „kvailos blondinės“ vaidmenis ir taip pasiekė didžiulio populiarumo.
Monroe The New York Times žurnalistams sakė, jog nori tobulėti, vaidinti rimtus vaidmenis. Gavo vaidmenį vesterne River of No Return. Tačiau pabaigus jį filmuoti aktorė sakė, jog „nusipelnė vaidinti geresniuose, nei prastuose kaubojų filmuose“.
1953 m. Monroe pradėjo filmuotis The Girl in Pink Tights su Frank Sinatra, tačiau jai nepasirodžius darbe, jos kontraktas su 20th Century Fox buvo nutrauktas. 1954 m. ji ištekėjo už DiMaggio ir išvyko į Japoniją. Žurnalistams Marilyn sakė, jog dabar jos pagrindinis darbas – santuoka.

Grįžusi į Holivudą Monroe išsprendė savo nesutarimus su 20th Century Fox ir nusifilmavo There‘s No Business Like Show Business miuzikle.
1954 m. Niujorke ji filmavosi The Seven Year Itch filme. Filmuojant vieną iš scenų, pravažiavusio metro sukeltas vėjas pakėlė jos sijoną, o tada darytos nuotraukos tapo labai populiarios. Scena buvo perfilmuota kelis kartus, tačiau DiMaggio toks pasirodymas nepatiko ir po dviejų savaičių pora išsiskyrė. Marilyn paliko Holivudą.


 Marilyn mirė 1962 metais, būdama vos 36 metų. Yra keletą jos mirties teorijų, vieną iš jų tai perdozavimas narkotikais, kita nužudymas ir dar viena liga.

Tai tiek apie Marilyn šį kartą!
Manau, kad kitą kartą dar parašysiu apie kelias XX amžiaus legendas, 
na o dabar aš lauksiu jūsų nuomonių, išsamių komentarų bei reakcijų! :)|
Siūlyti temas galite į ask.fm, komentarus arba parašius mums į el paštą : teenagedreams.xxx@gmail.com
Jaigi norite visąlaik sekti kada bus nauji straipsniai prisidėkite prie narių arba paspauskite LIKE ant mūsų facebook puslapio!
xo xo Evelina.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą