Kaip patikti JAM? 1 Žingsnis : PASITIKĖJIMAS SAVIMI.

Komentarų nėra
Na ir štai pagaliau manau daugelių laukta savaitės tema : " KAIP PATIKTI JAM?  "
Kadangi šią savaitę rašysime straipsnius pagal šią temą tai tikriausiai aš ( Evelina ) patarimus kelsiu žingsniais. 
Šį kartą 1 žingsnis tai : PASITIKĖJIMAS SAVIMI.


Taigi, kas tas pasitikėjimas savimi?
Pasitikėjimas savimi - tai požiūris, kuris leidžia žmogui matyti savyje ką nors gero, bet kartu pamatyti realistišką savęs bei susiklosčiusios situacijos vaizdą. Pasitikintys savimi žmonės tiki savo galimybėmis, jaučia, kad gali susikontroliuoti savo gyvenimą ir gali pasiekti norimų tikslų. Nors ir jiems kartais nepasiseka, sugeba pamatyti situacijoje pozityvą ir nepasiduoti.

Kodėl pasitikėjimas savimi yra svarbus?
Visų pirmą vaikinams patinka merginos, kurios savimi pasitiki. Jos žino ko nori ir niekada nesuabėjoja savo jėgomis, tačiau pasitikėjimas savimi mums reikalingas ir daugelyje kitų sričių. Pavyzdžiui, kad gauti darbą reikia pasitikėti savimi, sakyti viską konkrečiai ir nė karto nesuabejoti. Taip tu įrodai, kad tikrai žinai ką darai.

Kaip įgyti pasitikėjimo savimi?
1. Surask savyje pliusų, įvertink juos. Įvertink viską, ką stengies daryti. Vertink pastangas, o ne procesą.
2. Pamiršk savo nesėkmes - mokykis iš jų. Stenkis nedaryti tų pačių klaidų, tačiau ir neribok savęs, manydama, kad kartą nepasisekus nepasiseks ir kitą. Ne tiesa! Bandyk dar kartą - tu dabar sumanesnė ir stipresnė. Neįkalink savęs praietyje!
3. Susidurk su baimėmis akis į akį - jos ne tokios baisios, kaip manai.
4. Nesakyk, kad ko nors negali padaryti, tik todėl, kad manai jog nepadarysi to nepriekaištingai.
5. Nesistenk būti kuo nors kitu - tai mažina vertės ir pasitikėjimo jausmus. Kiekvienas esame vienitelis ir nepakartojamas - negalime būti kuo nors kitu. Stenkis būti geresnė, tačiau nesmerk savęs, jaigu neesi tokia kaip visi, tu vistiek gali būti GERIAUSIA.
6. Neatsisakyk tobulėti, mokykis - iš pirmo žvilgsnio visiškai nereikalingų dalykų - nauja patirtis plečia akiratį ir sukelia naujų minčių. Nepatingėk skaityti knygų.
7.Įvertink save, išmok vertinti save savarankiškai. Tai padės išvengti nuolatinio nerimo, kuris kyla, kai priklausai nuo kitų nuomonės apie tave.
8. Nepasiduok pralaimėjimo jausmui - vieną kartą pralaimėjus, kitą gali laimėti. Vienas karo pralaimėjimas, nelemia mūšio pabaigos. Ar ne kiekvienas patyria nesėkmę prieš sulaukdamas sekmės? Išmok į viską žiūrėti kitu kampu.

Dar 4 būdai, kaip įgyti pasitikėjimo savimi.
1. Pasitelk vaizduotę, vaizuoduotė kartais įtaigesnė nei turimos žinios.
2. Kalba ir pasitikėjimas. Kai jaučiamės užtikrinti, mūsų kalba byloja apie tai.  Tereikia pradėti iš kitos pusės - kalbėti pasitikinčiai, o vėliau ir atsiras pasitikėjimas savimi.
3. Laikysena ir judesiai. Savimi nepasitikintis žmogus ir juda nervingai, pečių juosta dažnai būna sutraukta, galva nuleista, akys nudelbtos žemyn. Taigi stovėk tvirtai, išsitiesus, pakelta galva, žvilgsnį nukreipus tiesiai prieš save. Judėk užtikrintai ir ramiai – visa tai rodys iš tavęs sklindantį pasitikėjimą savimi. Savo ruožtu ir pati imsi labiau tikėti savo jėgomis.
4. Įkvėpimas. Rask veiklą, kuri tave įkvėpia, tau patinka. ( man tokia veikla yra rašymas, savo minčių išsakymas ant lapo:) ) Galbūt mėgsti muziką, sportą, skaityti knygas, o gabūt tiesiog bendravimą su žmonėmis? Rask savo įkvėpimo šaltinį.

Šį kartą tai tiek !
Ačiū, kad skatai ir būčiau labai, labai dėkinga jai parašytum komentarą, paspaustum reakciją arba tiesiog parašytum į ask.fm ką manai!
Iki greito!
xo xo Evelina

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą