O koks tavo spalvinis tipas? :o

Komentarų nėra

 Ask.fm‘e sulaukėme pasiūlymo parašyti apie makiažą, pagalvojome, kad tai daugeliui merginų būtų gan aktuali tema! Taigi, šios savaitės tema yra ‚Grožio savaitė‘ :))))
Ir pirmą straipsnį sumąsčiau parašyti apie spalvinius tipus, prie kurių prisikirsto ne tik makiažas, bet ir papuošalai bei rūbai. :)


Pirmas tai taip vadinamas pavasarinis tipas.

Jaigu tavo odo šviesi, turinti auksinį arba persikinį atspavlį, akys vandens spalvų ir antakiai medaus arba javų atspalvių, neabejok – priklausai būtent šiam grožio tipui! Tokio tipo moterys bei merginos dažnai būna svajingos, bet linksmos romantikės.

Spalvos. Tau labiau tiktų pastelinės spalvos drabužiai bei makiažo tonai : dramblio kaulo, lašišų, aukso, taip pat švelnūs melsvi, žalsvi. Reikėtų vengti pilkos, sidabrinės, nuobodžių žemės ir labai ryškių pavyzdžiui raudonos bei juodos spalvų.
Papuošalai. Grožio specialistai siūlo derinti geltonuosius metalus, taip pat aukso papuošalus su ryškiais akmenimis, pavyzdžiui safyrais, rubinais, topazais. Tačiau juk nebūtina puoštis brangiausiais papuošalais, daugelyje papuošalų parduotuvėlių galima nusipirkti papuošalų su dirbtiniais akmenukais bei dirbtine aukso spalva, juk jos beveik nesiskyria, na nebent kaina :D
Makiažas. Pasak visažistų tokio grožio tipo savininkėms makiažas turėtų būti šviesus, prislopintų, ramių spalvų ( melsvos, žalios, rusvos, alyvinės ). Lūpas geriausiai būtų paryškinti subtiliais rausvo atspalvio lūpų dažais, arba natūraliu blizgiu.
Pastebėjimas. Pavasario spalvų gama labai įvairi, prasidėda prislopintais tonais ir baigiasi ryškiomis spalvomis. Bene tinkiamiausios šio spalvinio tipo moterims bei merginoms spalvos tai : lašišų ir koralų spalvos. Juodą turėtų rinktis tik tamsiaplaukės, kurių veido oda neblyški. J
Šio tipo atstovės: Meg Ryan, Gwyneth Paltrow, Siena Miller, Ana Kurnikova, Paris Hilton :






Vasaros spalvinis tipas.

Turi šviesią švelniai rausvo ar melsvo atspalvio odą ir šviesius arba rusvai pilkšvus plaukus, o tavo akys šviesiai mėlynos, žalios ar pilkos? Vadinasi, priklausai būtent šiam spalviniam tipui. Pasak psichologų, vasaros spalvinio tipo moterys ir merginos labai jaukios, švelnios ir šeimyniškos.  

Spalvos. Įvaizdžio specialistai teigia, kad tau įtin tinka šaltos spalvinės gamos drabužiai. Pavyzdžiui, pilkšvų, melsvų, sidabrinių, žalsvų spalvų, taip pat švelnios alyvinės, rožinės. O štai žemės ir tavo gymiui kontrastingų ryškių bei tamsių spalvų, ypač juodos, verčiau vengti. 
Papuošalai. Gražiausiai atrodysi su sidabriniais, stikliniais, balto metalo papuošalais ir juvelyriniais dirbiniais su perlais. Tiktų ir dirbtiniai perlai.:)))
Makiažas. Rinkis šaltus tonus, šviesias plaukų spalvas, o lūpas dažyk šalto rausvo atspalvio raudonais lūpų dažais ar blizgiu.
Pastebėjimas. Kaip tikriausiai pastebėjai, vasaros spalvų paletėje nėra juodos spalvos – viena juoda vasaros spalvinio tipo moteriai/merginai netinka. Užtat labiausiai tinka prigimtinį grožį paryškinantys šalti pasteliniai tonai. Beje, jie kur kas labiau prislopinti nei, pavyzdžiui, žiemos spalvinio tipo paletėje.   
Šio tipo atstovės: Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, Uma Thurman:






Rudens spalvinis tipas.

Šio tipo atstovių lietuvoje yra daugiausia. Dažniausiai tai ryškios asmenybės, kurias atpažinsite iš gana įsimintinų veido bruožų, šiltos persikinio atspalvio, dažnai su strazdanėlėmis odos, rusvų, rausvų ar kaštoninių spalvų plaukų, žalių arba rusvų akių.

Spalvos. Stilistai ir vizažistai rudens spalvinio tipo atstovėms pataria rinktis šiltas, ypač visų tonų rudas, oranžines bei auksines ir raudonas drabužių spalvas. Neutralių, žemės, nuobodžių pilkų spalvų bei juodos verčiau vengti. Ekstravagantiškai atrodys žalia ir turkio spalvos.
Papuošalai. Tinka visi geltono metalo ir inkrustuoti ryškių spalvų brangakmeniais, pavyzdžiui, rubinais, safyrais ar jų imitacijos papuošalai. Tačiau kartoju, kad nebūti puoštis brangiausiais papuošalais kai galima nupirkti kažką gražaus už mažesnę kainą. J
Makiažas. Kadangi tavo antakiai ir blakstienos natūraliai rusvi, akims ryškinti rinkis šiltų vario, abrikosų, alyvuogių, aukso, garstyčių atspalvių šešėlius ir pudrą, tamsų tušą ir antakių pieštuką. Lūpas ryškink koralų, rusvos, raudonos su aukso atspalviu lūpų dažais.
Pastebėjimas. Dizaineriai tikina, kad ryškių bruožų rudens spalvinio tipo moterims bei merginoms puikiai tinka juoda, taip pat visi rudi dykumų tonai. Įsižiūrėk, kokia turtinga tau tinkamų spalvų paletė – yra ir šviesių, ir tamsių, ir ryškių, ir subtiliai prislopintų spalvų. 
Šio tipo atstovės : Julianne Moore, Julia Roberts, Jessica Alba :




Žiemos spalvinis tipas.

Žiemos spalvinio tipo atstovę lengva atpažinti – ji pastebima, ryžtinga ir valdinga. Tarsi būtų Sniego Karalienė. Balta lyg porcelianinė, kartais net su melsvu atspalviu oda, juodi arba tamsūs plaukai, efektingos žalios, pilkos, kartais ir rudos akys.

Spalvos. Tavo prigimtinį grožį pabrėš šaltos ir ryškios spalvos. Bene tinkamiausios – juoda, raudona, mėlyna, bordo,  sidabrinė, alyvinė. O štai murzinų žemės spalvų geriau vengti.
Papuošalai. Juos rinkis iš sidabro ar platinos su kalnų krištolu. Labai efektingai atrodys sniego šalčiu tvieskiantys perlų papuošalai. Bet juk nebūtina puoštis brangiausiais papouošalais kai galima nusipirkti netikrus platinos su kalnų krikštolu papuošalus.:)
Makiažas. Šio spalvinio tipo moterims bei merginoms tiks šaltos mėlynos, alyvinės, žalios, baltos spalvų kosmetika, turinti lengvą sidabro atspalvį. Nepamiršk paryškinti veido bruožų skaistalais ir ryškiu raudonu lūpų dažu.
Pastebėjimas. Žiemos spalvų paletė turtinga tamsių, bet ryškių spalvų. Kaip ir dera šiam metų laikui, joje yra ir sidabrinės, ir baltos. Mados specialistai tikina: nė vieno spalvinio tipo atstovė neatrodo taip puikiai dėvėdama baltus drabužius, kaip „žieminukė“.  
Šio tipo atstovės : Monika Belluci, Courtney Cox, Dita von Teese :





Tai tiek apie tipus.:)
Laukite kitų straipsnių!

Siūlykite temas, reiškit nuomonę ir jaigu patiko spauskit 'Patiko' :)

Iki Greito!
Evelina.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą