Tobulo liemens link..

Komentarų nėra


Tobulo preso bei užpakaliuko link – jau žengiate. Šiandien parašysiu kaip turėti išsvajotą liemenį be „gelbėjimosi ratų“.
Daugelį metų grožis siejamas su liaunu liemeniu. Moterys visais laikais pasitelkdavo įvairias gudrybes, kad tokį turėtų. Tačiau dėmesio liemeniui skirk ne tik dėl grožio. Jei jo apimtis daugiau nei 80 centimetrų, gresia pavojus susirgti II tipo cukriniu diabetu. Tad štai keli patarimai, kaip pasiekti tobulą liemenį (taliją):

„Hula Hoop“
Nuo seno žinoma, kad sukti lanką – veiksminga. Tačiau ar masažinius rutuliukus galima laikyti naujausia kalorijų deginimo bei riebalų naikinimo metodika, sporto treneriai ir sportinius lankus išbandžiusios merginos nesutaria. Viena vertus, kuo lankas sunkesnis, tuo daugiau jėgų reikia padėti jį sukant. Kita vertus, amerikiečių sporto treneriai pataria naudoti tik lengvus lankus. Jų nuomone, lengvam lankui sukti energijos reikia daugiau nei sunkiam. Už lengvus lankus balsuoja ir vyrai. Jiems nepatinka merginos lieknomis, bet kraujosruvų nusėtomis talijomis. Pasirodo, daugiau, nei kilogramą sveriantys lankai dažnai jų palieka ant kūno. Nors po kelių treniruočių liemuo prisitaiko prie svorio, geriau lanką sukti saikingai (10 minučių per dieną), ypač jei esi patyrusi išvaržą, nugaros traumų ar kilę problemų dėl inkstų veiklos.
Taigi, patariu naudotis tik lengvu lanku. Taip pat, pradėk nuo trijų minučių, ir kas kelias dienas didink po minutę. :)

Jogos pozos
Užsiimti joga įmanoma esant bet kokio amžiaus. Kenksmingo poveikio nebus, nebent tavo mokytojas – savamokslis. Nepatyręs treneris greičiau sutraumuos tavo kūną, nei pripažins, kad pratimas pernelyg sudėtingas. Didžiulis jogos pratimų pranašumas: jie ne tik taliją taliją – visą kūną daro stangresnį, be to, gerina savijautą. Išbandyk tokį pratimą: atsistok tiesiai, dešinę pėdą pasuk į išorę, kairę į vidų. Jei jogos pasaulyje esi naujokė, pratimą geriau atlik prie sienos. Dešiniu sėdmeniu liesk sieną. Dešinę ranką uždėk ant talijos ir iškvėpdama lenkis į dešinę. Sėdmuo vis dar liečia sieną. Pamažu leisk ranką ant blauzdos ar kulkšnies, kol pajusi raumenų tempimą. Kartok pratimą į priešingą pusę. (Pasieškok pratimų internete, tačiau nedaryk sudėtingų – susitraumuosi kūną!!)



Kalanetika
 Šis pratimas tikrai padeda liekninti taliją, be to mažina ir klubų apimtį. Ryškėja jūsų unikalios moteriškos linijos!

Atsistokite kojas pastatydamos pečių plotyje. Keliai gali būti šiek tiek sulenkti. Dešinę ranką pakelkite į viršų, o kairią padėkite ant kairiojo klubo. Keldami dešinę ranka, kiek įmanoma stipriau ištempkite dešinę kūno pusę į viršų, o dubenį atkiškite į priekį – įtraukite užpakaliuką. Tokią kūno padėtį būtina sustandinti 1-nai minutei.
O tada, lenkite kairį petį kiek galite žemyn į kairią pusę (nugara išlaikykite tiesią) ir imkite linkčioti maža amplitude tik keletą centimetrų, tarsi spyruokliuotum. Tai darykite 50 kartų į vieną, o paskui pakeiskite rankas (kairė į viršų, dešinė ant klubo) ir vėl 50 kartų.
Svarbu išlaikyti įtemptus sėdmenis, šlaunis, nejudinti klubų, nugarą laikyti tiesią. Būkite lyg sustingusi ir tiksliai sekite, kontroliuokite savo judesį. Atrodo paprasta? Ar juokinga? Patikėkite, tai dar ir labai veiksminga :)

Patariu jums apsilankyti ČIA. Turbūt pagalvojote "Aš ne iš Vilniaus, kam man?". Na, svarbu ne tai. Aš nereklamuoju kažkokios įstaigos, kad lankytumėtės ten. Tiesiog toje svetainėje gausu kalanetikos pratimų!! Taip pat yra įvairių mankštų pavyzdžių - tereikia nepatingėti ir viską peržvelgti :).
Linkiu sėkmės sportuojant, gražuolės!!:*
MyliuBučkisIeva.xx

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą