Velykos ant nosies galo!!

Komentarų nėra
Na ką - velykos jau čia pat - rytoj. Ilgo straipsnio šia tema nerašysiu, nes šiek tiek per vėlai užsimojau jį parašyti..:/ Manau visų margučiai nudažyti, išmarginti. :)
Aš apie kitką parašysiu, ne apie marginimą..
Iš tiesų, tai ar bent žinote, kokią šventę švenčiate? Na taip, velykos, bet kodėl jas švenčiame? Truputis apie šios šventės prasmę:
Velykos arba Šventos Velykos – krikščionių šventė, pritaikyta prie senojo tikėjimo šventės, simbolizuojanti Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų po nukryžiavimo, kaip tai aprašyta Naujajame Testamente. Tai įvykę trečią dieną po Kristaus mirties (mirties dieną skaičiuojant kaip pirmą dieną).
 
Na,margučiai ne mano, tačiau ypatingai gražūs :)
Lietuviški šv. Velykų margučiai
Velykos yra svarbiausia daugelio krikščionių šventė, kuria išreiškiamas didelis džiaugsmas dėl galutinės Dievo sūnaus pergalės prieš mirtį. Kai kurių supratimu svarbiausia yra Kristaus mirties, o ne prisikėlimo diena, nes būtent mirdamas Kristus išvadavo žmoniją nuo prigimtinės nuodėmes.

Velykos, kaip ir kitos krikščioniškos šventės, yra perėmę pagoniškų elementų, pvz., Velykų kiaušiniai, Velykų zuikiai, Velykų bobutė, Vėlykė.

O jau žinote, ką dovanosite artimiesiems?
Mamai, sesei ar močiutei - turiu patarimų!!
Nupirkite dovaną iš Ugnės Papuošalų skrynelės. (apsilankykite ten)
Ten gausu įvairių papuošalų - jie gražūs ir tikrai nebrangūs!!
Na o aš lekiu apsižiūrėti, ir galbūt kažką užsisakyti. :)

Ieva. :>

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą