Kaip atsispirti saldumynams?

Komentarų nėra


Kaip atsispirti saldumynams? Turbūt ne kartą kilo toks klausimas, tiesa? Tai šen, tai ten pasižiūri – ir milką matai, ir mars, o snickers’ą kaip senai valgei.. Nuėjus į kavinę – desertas būtinas, o per draugės gimtadienį nevalgyti torto – nepagarba jai..
Taip pat kaip ir jums, man atsispirti saldumynams labai sunku, ypač todėl, kad grįžo giminaitis ir privežė kalną mano mėgstamiausių šokoladų – “milka”. 
Noriu pasidalinti trimis patarimais iš gyvenimiškosios patirties:
Pirmasis patarimas – gerk daug vandens. Vanduo – sveika bei naudinga viskam, ir tikrai neprideda papildomų kilogramų. Užpildžiusi skrandį vandeniu – nebenorėsi nieko. P.s. nepersistenk!!:)
Antrasis patarimas – pakeisk juos kuo nors kitu. Juk vien vandeniu nemisi, tiesa? Jei labai norėsi trijų saldainių – suvalgyk obuolį. Jei parduotuvėje bus akcija skaniems saldainiams – užsimerk ir pagalvok, kokie skanūs bei naudingi yra mandarinai!! Taip pat gali juos pakeisti datulėmis, kitais džiovintais vaisiais (tik nepirk sūdytų, ar su kitokiais priedais).  Jei norėsi šokolado – pasigamink salotų ar sveikų pyragėlių.  J
Trečiasis patarimas – gamink. Galbūt šiek tiek keistas, bet veikia!! Jei pamatysi tortą parduotuvėje- pavarvink seilę, bet apsidairiusi nusipirk šviežių vaisių, jogurto. Gali supjaustyti juos mažais gabalėliais ir pasidaryti skanų desertą. Jei užsimanysi ledų – receptas tas pats: švieži vaisiai ir uogienė arba jogurtas. Supjaustyk vaisius kubeliais, įpilk jogurtą į mažą maišelį/indelį ir įdėjusi pagaliuką užšaldyk kelioms valandoms. Kai pavaišinsi draugus-  nepatikės, kad gaminai pati!!:)  Mano mama daro “sveikuoliškus ledus” – vasarą, kai gausu uogų ir vaisių. Sutrina šviežias uogas, įpila šiek tiek pieno ir užšaldo. Išėmusi gražiai įdeda į ledainę, papuošia mėtos lapeliu – ir pasaka!! Na, mano išmysla – katik nuskinti pomidorai su baziliko prieskoniu.. Galbūt skamba nekaip, bet vasarą – tai mano mėgiamiausi pusryčiai. Tiesa, bazilikas naminis, ir jo nepagailėta :D
Taigi, meskit saldumynus į šalį, ir griebkit sultingą obuolį!! :))

With love,
 
Ieva:*

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą