Plaukų priežiūra.

1 komentaras

Manau, kad kiekvienai merginai yra svarbu, kad jos plaukai atrodytų gražiai bei tvarkingai. Tačiau daugelys paauglių susiduria su problemomis susijusiomis su plaukais. Šį kartą aprašysiu keletą plaukų problemų/lygų ir kaip su jomis susitvarkyti. J


Pleiskanos.

Pleiskanos – tai problema su kuria susiduria daugelys paauglių. Dažniausiai jos atsiranda nuo nepakankamo plaukų šukavimo, sausos galvos odos, galvos grybelio, sudirgusios,riebios galvos odos, blogai išplautos galvos ( kai lieka šampūno likučių ), ligų, alerginių ar kitų reakcijų nuo šampūno ar kitų plaukų priežiūros produktų,  dietų ir streso.

Kaip jas pastebėti/ nustatyti, kad jos yra?
Tai lengva pamatyti. Jaigu ant tavo galvos yra baltų odos atplaišelių, neabėjok – tu turi pleiskanų.

Pleiskanos tai dar ne pasaulio pabaiga, be to yra daug būdų kaip jas išgydyti.
Jaigu nori, kad tavo šampūnas padėtų prieš pleiskanas tai jame turi būti bent keli iš išvardintų indigridientų.:
-Cinko piritionas. – stabdo odos grybelio bei pleiskanų daugynamąsi.
-Seleno sulfidas. - sumažino odos natūraliųjų riebalų gamybą.
-Akmens anglies degutas. - jis turi natūraliųjų antigrybelinių medžiagų.
-Ketokonazolas. - labai svarbus priešgrybelinis elementas.
-Salicilio rūgštis. - ji padėda atsikratyti senų odos ląstelių, tačiau nestabdo jų dauginimosi.
-Arbatmedžio aliejus. – šiuo metu daugelyje šampūnų jo yra, tačiau būna ir tokių atvėju kai žmonės yra jam alergiški. Taigi, prieš pirkdama šampūną su arbatmedžiu aliejumi pasidomėk ar neesi jam alergiška.
-Žalioji arbata. – ne tik daugelių mėgstamas kaip gėrimas, kurį geriame ryte, bet ir amerikiečių mokslininkai išrado, kad ji turi potencialo kovojant su pleiskanomis.
Šampūnas, kuris turėtų keletą iš išvardintų indigridientų būtų viena iš idealiausių išeičių kovojant su pleiskanomis. J

Rekomenduojamos priemonės nuo pleiskanų :


'Goldwell Inner Effect' balansuojantis losjonas nuo pleiskanų.


Šampūnas ‘Dermetin’



‘L'oreal Professionnel Instant Clear’ šampūnas.



Šampūnas ‘Capillus’

Jaigu norite, kad padėtų tai šampūnus reikia naudoti reguliariai, tik taip pasieksite norimų rezultatų. Taip pat padėtų ir ricinų aliejus ( įtrinti jį į galvą )

Plaukų riebalavimasis.

O jums irgi būna, kad po dienos kai išplovei galvą ji ir vėl riebaluota? Manau niekam tai nepatinka ir kiekviena mergina ieško tinkamų išeičių. Taigi, štai keletą patarimų, kaip sustabdyti per didelį plaukų riebalavimasį.
1.Nereikia plauti galvos kiekvieną dieną – tokiu būdu tu paskatini riebalų liaukų dauninimąsi, tada plaukuose išsiskiria daugiau riebalų. Kuo dažniau plauni plaukus – tuo dažniau jie riebaluojasi.
2.Naudok vidutinio ph balanso šampūną. Plauk plaukus per daug netrindama skaupo. Kondicionierių tepk tik ant plaukų vidurio ir galiukų, ne šaknų.
3.Stebėk ką valgai. Per daug riebaus maisto gali stipriai įtakoti odos skalpo riebalavimąsi.
4.Taip pat tokiuose situacijuose gali naudoti priemones reguliuojančias sebumo išsiskirimą.

Išsišakoję plaukų galiukai.

Su šia problema susidaria daugelys paauglių, tačiau geriausias jos sprendimas tai tiesipog apkirpti galiukus.

Slenkantys plaukai.

Slenkantys plaukai tai ne viena iš aktualiausių temų, tačiau visdėlto tokių atvėjų pasitaiko. Plauka slenka nuo sezono permainų, nervų ir daugelio kitų priežasčių.
Taigi, štai vienas iš šampūnų, kuris padėtų tokiose situacijuose :



Simulathing bath (‚Primaria‘) – šampūnas nuo plaukų slenkimo su vitaminu PP, provitaminu B5, saldžiųjų vaisių rūgštimis. Drėkina galvos odą, bei skatina medžiagų apykaitą. Stabdo jų slinkimą, bei skatina naujų augimą. Tinka visų tipų plaukams.

Taip pat padėtų :
Nuoviras su rozmarinu.2 arbatinius šaukštelius rozmarino užpilk 300 ml vandes ir pavirk 5 min. Kai nuoviras atvės, jį pirštu galiukais įtrink į plaukų šaknis. Palik nakčiai, o ryte plaukus nuskalauk ( geriau būtų be šampūno ) rozmarinas aktyvina kraujotaką, plaukai ima žvilgėti ir didėja jų tankumas.
Garstyčių ir aliejų mišinukas. 3 v.š. garstyčių po lašelius šalavijo, rozmarino, mėtų ir kedrų aliejaus sumaišyk su 1 v.š. skysto medaus. Įtrink į galvos odą ir plaukus uždėk ant galvos politelino maišiuką, užrišk rankšluostį. Po valandos nuplauk vėsiu vandeniu. ( naudok ekologišką šampūną )
Čiobrelių ir žievės nuovyras. 2 a.š. čiobrelių ir 2 a.š. ąžuolo žievės užpilkite 1 l vandens ir pavirk 15 min. Nuovirą atvėsink ir įtrink į galvos odą bei plaukus. Gerai būtų jai paliktum tai nakčiai. Galima skalauti 3 kartus per savaitę. Šis nuovyras intensyviai apsaugo plaukus nuo žalingų aplinkos veiksmų, stiprina juos.
Krienų sultys. Krienus paprasčiausiai sutarkuok kuo smulkiau, išspausk sultis ir įtrink galvos odą, plaukus per visą jų ilgį. Gerai palaikyk per naktį ir ryte išskalauk ekologišku šampūnu. Krienų sultys plaukus stiprina, didina jų purumą.
Rūgpienis arba jogurtas. Itin paprasta, bet labai veiksminga kaukė. Rūgpieniu ar jogurtu (geriau naminiu ar ekologišku) įtrink galvos odą ir plaukus, uždenkite galvą polietileniniu maišeliu ir rankšluosčiu. Palik 1-2 h. Tada išskalauk po kuo vėsesniu vandeniu. Naudok tik ekologišką šampūną.

Šį kartą toks trumpas straipsnis.:)
Jaigu bus klausimų - klauskite, priekaištų - argumentuokite, patarimų - patarkite! :)
Iki greito!
Evelina.

1 komentaras :

  1. Jau ilgai naudojuosi kerastase https://inbeauty.lt/kerastase. Yra produktų labai tinkančių mano plaukų tipui, geras pasirinkimas. Dabar taiko nuolaidėlę kažkur jiems.

    AtsakytiPanaikinti