Kaip susitvarkyti sunkiuose mums situacijuose..

Komentarų nėra

Paauglystėje daugelis merginų susiduria su problemos. Dažniausiai tai būna dėl vaikinų, galbūt dėl barnių su draugėm, tėvais ir etc. Taigi nusprendžiau savo pirmą straipsnį parašyti būtent apie tai kaip elgtis tokiuose situacijose, nepasiduoti!

Štai čia keletą patarimų :

1)Visų pirmą nereikia sau sakyti, kad tai yra pasaulio pabaiga. Pesimizmas – būtent dėl to, kad tu netiki, kad viskas galų gale pasitaisys tave užklumpa dar daugiau problemų! Svarbiausia tikėti tuo, kad viskas bus gerai.

2)Surask kokią nors veiklą, darant ką nors kas tau patinka užmirši apie visas problemas ir rūpesčius!

3)Pabandyk rašyti dienoraštį. Išreikškus visas mintis ant lapo, garantuoju – tau palengvės.

4) Muzika – tokiose situacijose žiauriai padėda muzika. Žinau, kad daugelis jausdamiesi blogai parenka pačią niūriausią ir lūdniausią muziką, bet tai visiškai nepadėda. Reikia klausytis kažko linksmesnio, galbūt dainų kurias klausant prisimenate kažką gero iš savo gyvenimo. ( muzikos kuri sukelia prisiminimų, kurie mus pravirkdina klausyti nepatartina )

5)Siūlau pasižiūrėti filmą ‚Soul Surfer‘ ( Bangų medžiotoja ). Pasižiūrėjus šį filmą aš susigalvojau kokių problemų turėjau ir kiek ašarų dėl jų išliejau. Tačiau pagrindinė šio filmo veikėja nepasidavė, nors ir kaip jai sunku buvo. O jos problemos buvo kur kas sunkesnės nei mūsų. Jai teko pradėti gyvenimą iš naujo.. Na viso filmo nepasakosiu, siūlau pasižiūrėti ir pamatyti viską savo akimis! ( filmas pastatytas pagal realius įvykius )

6)Jaigu turi kokį nors augintinį tai negailėk laiko pabūti su juo. Juk net ir mūsų mylimieji augintiniai turi kažkokį neįprastą talentą pagerinti nuotaiką, tik kartais mes pamirštame, kad jie visada šalia.

7)Sudaryk veiklos planą. Surašyk viską ką turi nuveikti iki tam tikro laiko/ dienos. Kartais išbraukdami tašką po taško ( tai ką nuveikėme ) mes pasijaučiame geriau ir net džiaugiamės, kad pagaliau padarėme tai ką jau seniai suplanavome!:) Kai kurie rašo sąrašus kur jie parašo ką turi nuveikti iki pvz. 18 metų, visus planus įgyvendinę mes jaučiamės pasiekę to ko jau seniai troškome!

8)Saldumynai – daug saldumynų, atrodo tai būtent tas ko mums reikia tokiose situacijose, bet tai netiesa. Persivalgius mums ne tik gali pradėti skaudėti pilvą, bet ir apima didžiulis nuovargis, kas suteikia dar daugiau beviltiškumo tokioje situacijoje. Taigi, saldumynai tai gerai, kai jų būna su saiku!

9)Pyktis , konfliktai, įtampa – tai būtent tai ko tau reikia vengti! Kartais nuotaiką visai dienai gali sugadinti tik viena pykčio arba įtampos kibirkštėlė. Dar žiauriau nuotaiką gadina konfliktai, būtent su mylimais ir labai svarbiais mums žmonėmis..

10)Pokalbis su draugais arba tiesiog su mama, juokas ir peržiūra kokio nors mėgstamo filmo! Štai ko mums taip trūksta tokiose situacijose! <3

Štai mano pirmas straipsnis. Tikiuosi patiks. Savo nuomonę bei siūlyti temas galite komentaruose arba ask.fm. Man tai labai svarbu.
Na o jai patiko spauskit 'Patiko' , 'Pravertė' arba 'Ačiū'

- Evelina.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą