Kaip pasiruošti kontroliniui/egzaminui

1 komentaras
Beveik birželio mėnuo, todėl mokytojos skuba sakyti kontrolinių datas, tiesa? Man šiuo metu visa galybė atsiskaitymų, todėl ieškodama informacijos sau, nusprendžiau pasidalinti ja su jumis. 



Susiplanuokite iki atsiskaitymų likusį laiką

Pasižymėkite kalendoriuje atsiskaitymų datas ir mokytis pradėkite susidarydami nedidelį grafiką, kuriomis dienomis ir ką jums reikėtų išmokti. Pasistenkite kasdien jo laikytis, o vakarais, pasikartoję ką per dieną išmokote, galite pailsėti nuo mokslų ir susitikti su draugais ar pasimėgauti šilta vonia. 

Susirašykite paruoštukus

Kai jau susiplanuosite savo laiką ir nuspręsite, kiek ir ką jums reikia išmokti, laikas pradėti tą daryti. Mokytis geriausia pradėti nuo savo užrašų, atsiverskite juos ir skaitydami žymėkitės svarbiausius aspektus. Jeigu turite šiek tiek daugiau laiko, atskirame sąsiuvinyje trumpai susirašykite svarbiausias temas. Taip bus lengviau išmokti.

Pasidarykite mokymosi korteles (Tarsi žaidimas!)
Dar vienas geras būdas efektyviai išnaudoti mokymuisi skirtą laiką – pasidaryti mokymosi korteles. Kol jas darysite, tikrai nemažai pramoksite. Pasistenkite jas sugrupuoti pagal temas, kurias jums reikia išmokti. Ant vienos kortelės pusės užrašykite klausimą, o kitoje pusėje – atsakymą. Taip bus kur kas lengviau išmokti reikiamus dalykus.


Nebijokite paprašyti pagalbos

Jeigu jums sunku įsidėmėti kokią nors informaciją ar nesuprantate kurio nors atsiskaitymui  reikiamo dalyko, nebijokite paprašyti savo draugų ar mokytojų pagalbos. Darykite tai kol dar ne vėlu, nes atsiskaitymo metu tikrai bus netinkamas laikas ko nors klausinėti.

Prieš atsiskaitymą būtinai išsimiegokite
Tam, kad jūsų smegenys gerai funkcionuotų, jums reikia pamiegoti bent 7 valandas per naktį. Kiekvienas atsiskaitymas sukurtas tam, kad priverstų jus gerai pamąstyti, todėl jeigu gerai neišsimiegosite, tikrai nesugebėsite tinkamai susikaupti ir atsakyti į visus reikiamus klausimus. Todėl jūsų išlietas prakaitas ir sudėtos pastangos gali nueiti veltui.

Išlikite ramios atsiskaitymo metu

Jokiu būdu nepradėkite panikuoti per atsiskaitymą. Net jeigu jūsų testo variantas ganėtinai sunkus, nepamirškite kvėpuoti. Pamatę klausimą nepulkite iš karto į neviltį, iš pradžių gerai viską apgalvokite ir tik tada pradėkite rašyti, kad per daug nepribraukytumėte. Jeigu atsakymo į šį klausimą nežinote, atsakykite į kitus klausimus ir vėliau grįžkite prie neatsakytų, galbūt tada geriau atsiminsite. Nuolatos priminkite sau, kad esate pasiruošęs ir viską puikiai mokate, egzamino metu tikrai neverta pradėti save menkinti.


Atsipalaiduokite po egzamino

Neleiskite, kad panika jus užvaldytų po atsiskaitymo, jeigu manote, kad pasirodėte prastai. Nereikalingas nervų gadinimasis jūsų rezultato tikrai nepagerins, veikiau priešingai – tik padidins įtampą prieš kitą atsiskaitymą. Todėl pamirškite praėjusį atsiskaitymą ir pradėkite mąstyti apie kitą. Po atsiskaitymo leiskite sau nors kiek pailsėti nuo mokslų ir ramiai praleiskite vakarą namuose ar su draugais.



Padėkokite sau
Dažnas iš mūsų pamirštame sau padėkoti.. Jeigu ir žinote, kad parašėte prastai, bet stengėtės, nusipirkite plytelę šokolado, ar užsidekite kvapnią žvakę ir pagulėkite karštoje vonioje, atsipalaiduokite.




Šiandien iš manęs tiek, pasinaudokite patarimais.:>
 Ieva.:*

1 komentaras :