Energetiniai gėrimai - jų žala mūsų sveikatai

1 komentaras
Tikriausiai kiekvienas iš mūsų bent kartą ( jeigu ne 10 arba net daugiau ) yra gėręs energetinius gėrimus puikiai suvokdamas apie organizmui suteikiamą žalą, tačiau nė karto apie tai nesusigalvojęs ir nepasidomėjęs kaip stipriai pakenkia savo organizmui, tiesa?

Vasarai artėjant energetiniai gėrimai yra ypač populiarūs paauglių tarpe, tad šį kartą būtent dėl to pasirinkau šią temą straipsniui.

Nuo pat pradžių..
Energinis gėrimas arba energetinis gėrimas – gaivusis nealkoholinis
gėrimas, tonizuojantis žmogaus organizmą.

Vienas energetinis gėrimas tas pats, kas daugiau nei 3 puodeliai kavos?
Dėl didelės dozės kofeino, kurio yra energetiniuose gėrimuose ir jų poveikis yra stipresnis, tiesa, žalingesnis.
Energetiniai gėrimai - kodėl norisi dar ir dar?
Energetiniuose gėrimuose yra tonizuojamos medžiagos - kofeino ( daugiau nei kavoje ). Pavartojus energetinio gėrimo širdis ima tankiau plakti, padidėja kraujospūdis. Būtent todėl mums susidaro įspūdis, kad esame energingesni. Taip ir traukia mažos jų kainos verčiau pasirinkti skardinę energetinio gėrimo nei pakelį sulčių.

Energetinių gėrimų poveikis sportuojantiems..
Gamintojai teigia, kad energetiniai gėrimai teigiamai veikia sportuojantiems, tačiau tai NĖRA tiesa. Dėl kokių priežasčių? Nes sportuojančių žmonių arterinis kraujospūdis net po treniruotės būna padidėjęs, tad papildomas jo stimuliavimas yra žalingas mūsų sveikatai. Taip pat kofeinas išstūmia iš mūsų organizmo reikalingą kalcį bei geležį.
Sportuojantis žmogus netenka daug skysčių, o vartojant energetinį per treniruotę arba po jos neatkuriami prakaituojant paprasti skysčiai, dėl to, kad kofeinas išsiskiria šlapimo varomuoju poveikiu.
Su skysčiais netekama magnio ir kitų mūsų organizmui svarbių mikroelementų, kurių ypač reikia normaliai širdies funkcijai, todėl kyla pavojus, kad gali sutrikti širdies veikla.
Tad jeigu sportuoji - energetiniams gėrimams griežtai tark NE!
Stipresni energetiniai gėrimai..



Energetiniai gėrimai skyriasi ne tik jų kaina bei prekiniu ženklu tačiau ir kofeino kiekiu juose. Vieni iš stipresnių energetinių gėrimų tai :

Monster bei Redbull. Skiriasi nuo kitų ne tik tuo, kad jų skardinėje daugiau, bet ir tuo, kad kofeino kiekis yra žymiai didesnis nei įprastuose energetiniuose gėrimuose už 0,99 Lt.
Ir aišku - energetinių gėrimų žala mūsų sveikatai..
  • Sutrikusi širdies veikla. Kofeinas didina širdies susitraukimų dažnį, o per dideli kiekiai gali sukelti trachikardiją.
  • Gali atsirasti nemalonių pojūčių, susijusių su virškinimo veikla.
  • Didina rūgštumą skrandyje, kas gali sukelti tikimybę susirgti skrandžio opalige.
  • Jis sekina mūsų nervų sistemą. Pastoviai jį vartojant mes daromės priklausomi, kas sukelia agresiją bei smurto potrūkius.
  • Sumaišius energetinį su alkoholiu mes nei neįsivazduojame kokią žalą organizmui darome. Dėl per didelio perdozavimo sumaišius energetinį su alkoholiu paaugliai net gali patekti į komą.
  • Konservantai, dažikliai bei saldikliai įeinantys į jų sudėtį gali sukelti alerginius sutrikimus arba net vėžį.
  • Įmanomas apsinuodyjimas kofeinu. Žmonės pasijautę blogai po, to, kai vartojo energetinį gėrimą skundėsi traukuliais, problemomis su širdimi, haliucinacijomis.
Šį kartą tai tiek!
Laukite kitų straipsnių:)
SPAUSKITE REAKCIJŲ MYGTUKUS BEI KOMENTUOKITE!
Mūsų kontaktai :
El. paštas : teenagedreams.xxx@gmail.com

xo, xo
Evelina.

1 komentaras :