Sportas, sveikata ir dietos!:*

1 komentaras
Heyy. Buvau dingusi, vakar neparašiau posto ŠIA tema, nes atsitiko nelaimė, mamą išvežė į ligoninę, paleido, bet reikėjo slaugyti namuose.. O kur dar  mažesnioji sesė, kurią taip pat teko saugoti.. Tikiuosi nepykstat, o aš pasistengsiu įkelti ir dar apie ką nors postą.!xx
Sportas.
Visos norite gražios figūros, tiesa? Tačiau reikia įdėti darbo, kad pasiekti tobulas kūno linijas. Sportas - tai nebūtinai sporto klubai, štanginės, svarmenys, lengvoji atletika, bėgimas, krepšinis, futbolas ar pan. Sportas - tai kūno lavinimas, kuris stiprina tam tikrus raumenis ir formuoja figūrą. Manau idealiausias sportas - rytinė mankšta. Jei ryte atsikelsi bent 10-15min ankščiau, truputį prasijudinsi - dviguba nauda!! Ir prasibudinsi, ir būsi pasportavusi. :) Tačiau rytinė mankšta turi būti atliekama ne dieną ar dvi, ir net ne savaitę - tai gali trukti mėnesį, kelis, arba tai gali tapti tavo gyvenimo dalimi. Juk sportas dar niekam nepakenkė (aišku saikingas), tad neturėtų pakenkti ir tau. Geriausiai matyti, kada pabaigti mankštas - Tau pačiai. Bet, vos tik išvydę gražų užpakaliuką ar stangrias šlaunis neskubėkite visko mesti. Jei mankštas staigiai nutrauksite - visas vargas bus nuėjęs per niek, figūra atsistatys, juk to nenorėtum, tiesa?
Patarimas: Jei nori patobulinti liemens sritį - kas rytą daryk atsilenkimus (pradėk nuo 10, ir didink) bei grįžusi iš mokyklos bent 2-3min suk lanką. Jei nori padailinti užpakaliuką - sulenktomis rankomis (ir pilvu) prisiglausk prie sienos. Vieną koją padėk šiek tiek tolėliau nuo sienos, o kitą kelk į viršų, ir palaikyk ~10s.
Štai keli mankštų pavyzdžiai:
http://www.youtube.com/watch?v=7YnqibvUD14
http://www.youtube.com/watch?v=W96bRXogIaE
Galite ir pačios paieškoti youtube.com svetainėje pavyzdžių. Taip pat, turiu šaunią žinią!! Sporto ir sveikatingumo centras "Impuls" skelbia akciją - naująsias treniruotes "Les Mills" galite išbandyti nemokamai!!! Jums tereikia pasirinkti treniruotę ir  užpildyti anketą čia: http://www.impuls.lt/lesmills/index.php . Deja, tai gali padaryti tik vilnietės, kaunietės, panevėžietės ir šiaulietės, arba jums reikia atvykti į vieną iš šių miestų. :)
Dietos. Sveikata.
Visų pirma noriu perspėti - nesiimkite jokių dietų, kurios gali jums pakenkti. Aš manau, kad dietų pačioms iš vis nereikia imtis, nebent pataria gydytojai. Aš siūlau jums tokią "dietą" . Tiesiog valgyti maisto, turinčio kuo mažiau cukraus, arbatą gerti be jo. Žalioji arbata be cukraus - puikaus skonio (bent man), arba nepagailėk pinigėlių ant brangios, bet gardžios arbatos, į kurią nereikėtų cukraus (pirk atskirose parduotuvėse, o ne iš prekybos centro). Taip pat, valgyk kuo daugiau daržovių ir vaisių - nors šiuo metų laiku tai daryti gan sunku, bet vis dėl to, geriau 2 obuoliai nei 1 čeburekas. Taip pat, kai mama gamins pietus - daugiau įsidėk salotų/daržovių, nei makaronų ar mėsos. Stenkis nevalgyti po 20h ( Po 18h nevalgo suaugę žmonės [: ) ar bent jau 2-3h iki miego. gali pasirodyti keista, bet bulves reikia valgyti ne su mėsa, o su kitomis daržovėmis, tad stenkis įtikinti mamą pasinaudoti šiuo patarimu.!:) jei Tau tikrai reikia atsikratyti papildomų kg - venk miltinių patiekalų, turinčių daug riebalų ar sunkiai virškinamų. Taip pat atsisakyk šokolado - jis tavo priešas, tačiau retai ir saikingai gali pasilepinti juo!:) Sveikata.. Žinot ką? Jei turite šunį, galite pasakyti kad einate jį pavedžioti - o iš tiesų, kas vakarą pabėgiok. :) Tai bus nauda ir tau, ir jam.:) (bėgiok bent mėnesį). Taip pat, norint gražiai atrodyti reikia išsimiegoti. Juk kitaip, tavo paakiai bus užtinę, pati būsi irzli, ir visi atrodys prieš tave nusiteikę - juk tu to nenori? Prisižiūrėk save - palepink kūną procedūromis, pagulėk vonioje, naudok kūno pienelį - drėkiklį ar kremą, kad oda nebūtų sausa. Taip pat prieš išeidama į lauką žvarbiu oru - pasitepk rankas kremu, o lūpas balzamu, ir viskas atrodys gerai! Ir svarbiausia - turėk rėžimą! Kiekvieną rytą kelkis tuo pačiu metu, sportuok, valgyk, eik miegoti - viskas tegul turi laiką. Pamatysi, atsipirks, o tavo veide neblės šypsena!:) 
Keli patarimai, kurie yra svarbūs:
Labai svarbu vartoti vandenį - jis ne tik suteiks žvalumo, bet dar ir pridės energijos, tad kiekvieną rytą pradėk nuo mankštos ir stiklinės vandens! 
Valgyk pusryčius - jie būtini, jei nori geros figūros, tačiau nesuprask klaidingai. Pusryčiai gali būti virtas kiaušinis, košė.  
Išeik pasivaikščioti, arba atsitrauk užuolaidas! - šviesa išsklaido mieguistumą, o pasivaikščiojimas įkvepia darbui. :) 
Jei nori likti žvali iki išnaktų - tau reikia magnio, tad vartok riešutus, ypač tinka migdolus. 
Jei nori lygaus pilvuko -  per pietus venk maisto turinčio daug angliavandenių, riebalų.
Vitamino C stygius gali ilgam numušti ūpą ir energiją. Būtent šis vitaminas padeda organizmui pasigaminti karnitino, molekulių, kurios pristato riebalų rūgštis į ląsteles, kad šios pasigamintų energijos. Gali nusipirkti vitamino C vaistinėje - jie gana pigūs, ir skanūs (tai tie geltoni žirneliai).
Jei dar kas įdomu - klauskite. ;)
***Siūlykite temas, klauskite ask'e, dalyvaukite apklausoje***
Ieva.xx
P.s. KOMENTUOKIT. ♥

1 komentaras :

  1. Kaip patikti vaikinui. Manau ši tema padėtu tikrai daug merginu :D

    AtsakytiPanaikinti