Kaip kambarį paversti jaukiu?

Komentarų nėra
Sveikučiai! Turbūt daugelį kamuoja rutinos nuovargis: mokykla - būrelis - namai, ir visą savaitę tas pats. Tikriausiai ne viena kartais norite nuveikti kažką naudingo, originalaus ir nesusijusio su namų ruoša bei namų darbais. Galbūt kartais neturite ką veikti, ir pradedate tvarkytis.. Bet ar nenorėtumėte savo kambario šiek tiek pakeisti? Paversti jaukesne ir širdutei mielesne vietele, nei buvo iki šiol? Savo naujoje rubrikoje "Kuriame originaliai" pristatau primąją temą - "Jaukus ir mielas kambarys".

Nuo ko pradėti?!

1. Susitvarkyk kambarį! Besimėtančios šiukšlės ir įvairūs popieriukai tikrai nepadės sukurti jaukumo
vaizdo, o dulkėtas veidrodis tik pablogins situaciją. Tad nieko nelaukusi susitvarkyk giliausius kambario kampučius!
2. Atsidėk nereikalingus daiktus. Žiema praėjo, tikriausiai yra bent keli megztiniai, kurių nebedėvėsi? O jei ir ne - akimis "perbėk" per visą kambarį ir gerai pagalvok, ar visus jame esančius daiktus naudoji? Galbūt dešiniąjame kambario kampe stūksto didžiulis televizorius, kurio nenaudoji? Paprašyk artimųjų pagalbos, ir išgabenkite jį!
3.Pasigamink nuotraukų koliažą, ir pakabink jį virš rašomojo stalo! Kambaryje bus jauku, o Tu, darant namų darbus prisiminsi, kaip nori vykti su draugėmis į miestą, o kad tai padarytum, turi puikiai mokytis. Tai gali virsti net savotiška paskata! Žinoma, savo kambarį nebūtinai turi puošti tik savo bei draugių nuotraukomis - atsirink mėgstamiausius tumblr  paveikslėlius ir kurk kambario dizainą! Kaip išsidėliosi nuotraukas - Tavo pasirinkimas. (Man labiausiai patikusius variantus įkėliau į koliažą kairėje pusėje.)
4.Išsirink vyraujančią spalvą. Pagalvok, ir nors nėra taip lengva - išsirink mėgstamiausią savo spalvą ar atspalvį, ir viską derink! Jei sunku išsirinkti - gali derinti prie tapetų spalvos. Tarkime, jei Tavo tapetai rausvi - nieko nelaukusi antklodę bei pagalvę apsivilk rožinu ar neryškiai raudonu užvalkalu, taip pat nepamiršk ir dekoracinių pagalvėlių, kurios kambariui suteiks jaukumo ir žaismingumo! (P.s. Ant pagalvėlių užvalkalų gali išsisiuvinėti tau patinkančų citatų - bus miela ir nuoširdu!)

5. Lempučių ir švieselių pasaulyje! Turbūt vienas iš daugiausiai jaukumo suteikiančių akcentų - lempučių girliandos. Gali būti spalvotos, arba vienspalvės - vis tiek jauku ir net šiek tiek paslaptinga! (P.s. vienspalvės daugiau sukuria ramią bei saugią aplinką, o spalvotos - pašėlusiai linksmą aplinką.) Išsirink girliandą/giriliandas (tik nepersistenk) ir formuok!



6. Užrašas/karpinys ant sienos. Šis punktas reikalauja bene daugiausiai laiko bei kruopštumo. Susirask (o gal jau senai žinai) sau patinkančią citatą ar posakį, švelniai pieštuku atskirai po raidę
 parašyk ant popieriaus, iškirpk ir pirklijuok ant sienos! Atrodys originaliai, o sakinys ant sienos galbūt įkvėps tave? Taip pat gali išsikirpti bet ką - nuo gyvūno iki geometrinių figūrų ir prisiklijuoti ant sienos. Susirask įdomų raštą ir kurk!

7. Smilkalai..? Turbūt daugelis susiraukėte perskaitę šį žodį. Nors jūsų ši mintis netraukia - malonus kvapas išties padės kuriant jaukią atmosferą, tad nueikite į parduotuvę ir nusispirkę patinkančių smilkalų - kvėpinkite kambarį! P.s. Jei jums ar jūsų šeimos nariams tai nepatinka - galite nusipirkti kvapnią žvakę ir besimėgaujant puodeliu arbatos kambarį kvėpinti ja, svarbu, kad kambarys dvelktų maloniai!


Tiek iš manęs šį kartą, laukite kitų 
rubrikos "Kuriame originaliai" temų!
Labai laukiu nuomonių ir reakcijų paspauidmų!

Straipsnį rašė administratorė Ieva.
Jeigu turi kokių nors klausimų,
pasiūlymų gali drąsiai kreiptis į:
foreveryoungblogas@gmail.com;
http://ask.fm/ForeverYoungBlogas;
arba
facebook puslapį.


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą