Stiprinamės imunitetą!

2 komentarai
Vienas iš didžiausių rudens minusų - tai nuolatinė oro kaita. Atrodo vieną akimirką šviečia saulė, mums karšta, o jau kitą oras atšalsta ir ieškome, bet kokių būdų, kaip sušilti. Vienas svarbiausių šio minuso padarinių - peršalimas, kitaip susirgimas. Iš pradžių prasidėda sloga, tada suskauda gerklę ir pradėdame kosyti. Galutiniu rezultatu dažniausiai būna lovos režimas su karštos arbatos puodeliu rankoje bandant sumažinti temperatūrą.
Todėl, šį kartą nusprendžiau pasidalinti keliais efektyviais būdais, kaip sustiprinti imunitetą, tokiu būdu įgyjant atsparumą prieš peršalimą.

KELETAS BŪDŲ KAIP SUSTIRPINTI IMUNITETĄ :

  1. Visų pirmą ir visų svarbiausia imunitetu pradėti rūpintis kuo anksčiau, o ne jau prasidėjus "ligų sezonui"
  2. Didink vitamino C vartojimo kiekį. Tai tikriausiai vienas efektyviausių vitaminų, kuris padeda  sustiprinti imunitetą. Vienas iš geriausių naturaliųjų šio vitamino teikėjų - citrina.
  3. Daug dėmesio skirk tam, ką valgai. Nuo to taip pat daug, kas priklauso. Dažniau valgyk produktus, kuriuose daug mikroelementų, ypač cinko ir vario. Stenkis valgyti daugiau vaisių bei daržovių, juose daug vitaminų bei mikroelementų.
  4. Grūdinkis. Tai nereiškia, kad turi nerti į ledinį vandenį, kai lauke apie +10o C, užtenks sportuoti keletą kartų į savaitę gryname ore.
  5. Dažnai plaukis rankas - tai vienas iš efektyviausių būdų atsikratyti mikrobų.
  6. Valgyk, daryk arbatas su imbieru. Vieni iš svarbiausių jo privalumų tai - bakterijų naikinimas, virusų neutralizavimas, tai, kad jis neleidžia išsivystiti bakterinėms infekcijoms. Taip pat "šildo" organizmą iš vidaus.
  7. Vienas iš liaudies, šiais laikais visiems žinomas metodas - arbata su medumi ( taip pat gali būti : bičių pikis, žiedadulkių produktai ). Privalumai : naikina bakterijas ir grybelius, gydo nuo kosulio, kvėpavimo takų uždegimo.

Šį kartą tai tiek, ačiū visiems, kas skaito - tai ragina mus stengtis dėl Jūsų bei tobulėti! 
Nepamirškite paspausti reakcijų, nepagailėkite komentaro. 
Tai tikrai labai daug reiškia mums - FY blog'o administratorėms, kurios rašo Jums, dėl Jūsų! 

Kitą, mano rašytą straipsnį išvysite dar šią savaitę, tad lauksiu Jūsų pasiūlymų - kokios temos Jums aktualios ir kokiomis norėtumėte, kad parašytumėme?
Savo pasiūlymus, klausimus, patarimus, kritiką galite reiškti komentaruose arba mūsų ask.fm.

Iki kito straipsnio!
-Evelina.




2 komentarai :